Hund test: vilken hund är du?


 
 
Cocker Spaniel



Cocker Spaniel
Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.


mycke vettigt kan man sysselsätta sig med en fredagkväll...
testet hittar du
här


vadå, jag skulle väll aldrig vara negativ?

jag vill inte skriva nått nu. jag är sur. fråga mig inte varför. för det har jag inge svar på.
idag var jag vårklädd. nikepjux å klänning i skinnjackan. 10 minuter efter att tåget avgått var utsikten vit. VIT!! snö snö snö överallt. vad är det liksom?? vart är min vår, min vårsol, mina tygskor, solglasögon och fjärilar i magen. nej. vinter återigen. tog bussen till skolan och satte mig med en kopp kaffe och min massäck frukost.

sedan droger hela förmiddan. för det hade vi ju inte hört förut.... värt...INTE
snabbluch å beemovie som inte levde upp till mina förvntningar. mina jeans som skulle ha kommit in fanns inte och det blev ettpar superblåa byxor och en scones på waynes istället.

på tåget hem en "lillavännen" upprepande pappa och hans gråtande/skrattande/skrikande dotter tea... suck. Seriöst, hur många gånger kan man säga "lilla vännen" under en mening, under en tågresa, under nästan två timmar. Han borde ha medalj eller en ordbok...

väl hemma fungerade inte datorn och jonas har feber igen
jag håller mig i skinnet och ger mig inte ut å springer även om ja verkligen vill. SKA INTE bli sjuk nu! jag vägrar och är envis.

så...varför var jag på dåligt humör nu igen?

randigarutan

jag jobbar långsiktigt. tredje boken inköpt nu till min Harry samling för mina barnbarn. Och mamma påstår att man ska kunna ta svängen när den kommer. hallå jag vill veta i förtid!

Kört forden idag till och med i mörker. Den spann som en liten katt. en rutig fin skjortklänning inköpt, ska invigas imrogon! Även två block till pojken. Svarta och manliga så han slipper skämmas=)

Jag och mamma tog oss ifrån sjukkänslan och tog en dag i Avesta city. Solen sken men burr vad kallt det var!
Imrgon är en tidig morgon. Men ser litee fram emot en kaffe i skolan innan jag börjar. I nya limegröna fiket som matchar både mitt block och min dator och mitt sinne=) halleluja...

Sen Bee movie!!! ÄNTLIGEN, vilken fredag vi får=)

Bort bort bort bort bort med halsont, konstiga bihålor och lock i öronen. Jag är duktig idag och tar det bara lungt och slåss för att INTE blir sjuk. Orkar int emed det jusst nu...

Snart är det onsdag igen. Denna gång går tiden fort fort

tisdag v.9

ringde precis min syster för att höra hur det gått med tentan idag. Till svar fick jag:Men leila du ligger en vecka efter, det var förra tisdan. Så typiskt. Så fort man är hos honom går tiden hur fort som helst och en vecka går obemärkt förbi. Så fort man landar ifrån honom går tiden lika sakta som när en sån där överhurtig man springer uppför en backe med ett rep runt magen med ett bildäck fyllt med sten efter sig. långsamt, långsamt och tungt.

I mitt huvud är det minst april. Men han har bott där uppe en evighet. Denna vår kommer vara en livstid lång...
och ändå var det nästan igår vi hade föreläsning med Lisa?

Det är underligt dethär med tid. Det är som mamma och moster sa om Julen. Att det är sjukt stressigt nära julen är, och ändå är det hur lång tid som helst tills flickan kommer hem från Canada...

Men en sak har jag i alla fall löst. Det här med att tiden går snabbare dess äldre man blir. Det är ju så självklart nu när jag kommit på varför. Man har ju mer att referera till dess äldre man blir. Ett längre liv att se tillbaka på..då en timme, en vecka..ja...vad som...är en liten liten plutt av ens hela verklighet. Jämfört med när man bara hade tio år att se tillbaka på...och fem minuter kunde vara en evighet...

Inatt bor jag hos Maria

inte just nu

imorgon är en ny vecka. då är det slut på detta snaskande.

gävle igen på tisdag.
han har feber...

ska ta en dusch å sen  återgå till sängen...plugget får vänta til imorgon. vadå sista minuten...
orkar inte tänka på det nu

sool, vind å vatten

präglas umeå av idag.
vacker sol, kall vind, och slaskigt vatten...

Nu har jag moffat godis i aldeles för många dagar...men pojken fyller ju bar a25 år en gång i livet..(vi har använt den ursäkten på aldeles för mycket..funderar på att övergå till c-uppsats ursäkten snart.)

Tårtan står i ugnen och blir helt klart misslyckad..hade ingen form så fick bli långpanna...så en flerkatig prinsesstårta är väll en prinstårta vad jag har hört? tror jag det. för jag är en mästare på tårtor-....

Jag är trött...vi funderar på att lägga en förmögenhet på att gå å träna på iksu. Sen ska vi dusha å ner på stan för födelsdagsmiddag. mys mys å mello ikväll ska jag inte missa!

uppsatsen ligger på is för tillfället. men det är ju bara lördag en gång i veckan....

nu ska jag anfalla sängen.

lite fil med flingor kanske...

Onsdagen (jag menar visst ärdet väll onsdag?) gick åt att sova länge och sedan läsa carolina Gynnings självbiografi Ego girl.det var lite vårt att lägga ifrån sig så nu tre timmar senare är den slut å jag blev lite matt i kroppen av att bara ligga...

Va snackar jag för gojja klockan är ju bara halv tre. hELA DAGEN FRAMFÖRMIG JU! En löptur väntar..men första kanske lite nödvändigt pugg..lika bra..sm steg i rätt riktining tar en tillslut fram till målet.

är i umeå föresten..resan var lång och jag är trött på att vara en packåsna. men jag fick god pastasallad så jag blev mätt och nöjd. och tv;n har ännu ej slagits på så det bådar gott.

han är i skolan länge vilket är pink,,,men man får ta det som det är. det är helt klart värt resan att bara få sova ihop!

hörs...

hjälp det är skymmning och här sitter jag i bara pyjamas

hon återfanns rätt snabt...

vad är bästa sättet att inte göra det man borde? Göra något annat,.. jag tror vi studenter borde få medalj för det.
Jag borde få medaj i att inte göra någonting alls..jag har varit påväg till gymmet nu i fem timmar. Nu banne mig ska det ske!

Vad är då bästa sätttet att dölja en finne i pannan? Skaffa lugg å se ut som en kyckling

image155

helvetes hormoner å fjäderfän...

Efterlysning!!

Jag efterlyser en lagom kort flicka i sina bästa år. Stor leende och gnistrande ögon. Nyfärgat mörkbrunt hår, lite längre än önskat. Hon var iklädd en grön vårjacka men skön mudd nedtill, en smutsig vit stickad sjal, ett par smala blåa jeans som färgar av sig ifall hon sitter i en vit soffa och ettpar svarta skor som är prickiga innuti. När hon skrattar låter hon ibland som en gris... Har någon sett henne!?Eller hört någonting ifrån henne?

har nu försökt kontakta henne i en timma...(eller vadå krävs det 24 timmar för att göra en efterlysning?)

Snilleblixten säger mig att hon kanske sover efter en spännande helg...Eller än mer troligt at hon faktist är på jobbet och inte har mobilen på sig...

Åh va jag känner mig fåraktig

ja lite pinsamt faktist..att jag, schlager fantasten hade fel. Men tror inte det bara var jag. Av Carolas haka nere i backen att dömma så var det nog fler som trode de skulle direkt till Globen. Aja. Andreas röst är som sammet och balanserar upp botox kvinnans krax bra, och för en gång skull ser jag gärna Carola i final..så det kanske var önsketänkandet som gjorde min felbedömmning...

Och ja..jag håller med Fia. Björns flygtur gav magmusklerna lite att arbeta med igår kväll=)

Idag skogspromenad som vanligt..men om ingen lyckas lur amed mig på combat så blir dte nog löpning ikväll igen. Hade bra flyt på stegen igår och nästan så jag är lite sugen igen.

Jag har pluggat. kors i taket. kanske blir nått av min uppsats ändå...kanske...kanske..

ojoj nu inte långt kvar!! snart får jag kramas igen. dethär med distans suger...


image154

hej hej dethärär elefanten hugo

jag tror de gör det medvetet. LÄgger några sjukt dåliga bidrag i varje deltävling för att de (vilka de nu är!?) ska få de de vill till final. Jag menar andreas och carola och Sanna är ju givna..Ola till andra chansen (vilka mer var med idag? lämnade inte enns ett avtryck...). Så Svenska folket vill ni att nå ryss eller caribien inspirerade ska komma till globen eller våra kära gamla shlagerdrottningar.

hoppas innerligt Att Christer i mello är ett skämt. Men Amy var så värd en final plats! 

botexkvinnan firar 25¨år som artist iår..ojoj vissa fattar långsamt....

Fotboll!!

Nu våfflor och njuta av carolas och andreas vackra toner (smart drag av carola!)

vårkatt

min plan var enkel, rentutav sådär så jag inte behöver tänka utan bara hänga på. Min plan gick åt skogen innan jag enns lyft huvudet från kudden. 11 minus och syster tog ut hunden på en kort kiss, pappas lördagsträning uteblir då han fortfarande sover...är sjuk...istället luffar jag nu runt i JOnas farmors boll raggsockor och mammas fleece morgonrock och  kokar ägg till frukost och får helt enkelt ta tag i min dag senare. Solen lyser.



image152



1,5 mölkpaket till tisdag

vill ni höra min dag?
Fredag alltså... vaknade hyfsat sent. kom iväg med hunden till halv tio. halkade runt i skogen i en timma och kom hem och åt gröt. sedan Iväg till gymmet till tolv. Idag blev det rumpa, axlar och rygg, å kondismaskiner.....

SEn åt jag lunch..sallad med äpple är ju faktist helt ok trots att d är vinter. Sen blev jag trött...lade huvudet på kudden en sekund och gick sedan till Jamilla. Vi färgade hår och blev nöjda båda två. sen fick jag potatisgratäng som var mums.

Nu sitter jag är och är sugen på allt.

så, hur har din dag varit?

vill du bli min valentine?

Nya datorn är här och den matchar fin fint med min fina bloggfärg. Håller på att gör amig lite hemma och laddar ner nödvändigheter och ordnar upp. Men vi ska nog bli goda vänner jag och han.

Idag började dagen med en kall solskenspromenad med hunden lös i skogen. SEdan frukost och gymbesök sedan med flickan. Efter detta en kina buffe och lite ärenden på stan avslutat med vaniljhjärtan (Maria det var snuskigt!) och kaffe på valonen.

Jag är förvirrad och svårbesluten och panikartad gällande min Cuppsats. Får jag skrika rakt ut?
men vadå..har ju ändå till 12 imorgon på mig att bestämma ämne...luungt ju

imorgon startar dagen i samma stil med prom, gym och sedan hårfärgning. vi ska bli som ying å yang.

rosor är röda violer är blå...



image147

looooove i sin the air

Det är ju lite roligt dethhär, med alla hjärtans dag. All ångest och förväntan och bisterhet den faktist tydligen medför. Sant som det är sagt, vem fan är kär i februari? Det är bara kallt, mörkt, grått och jävligt. Det sista man känner är ett pirr i magen och ett leende på läpparna. Denna dag som verkar vara uppfunnen enbart för att öka konsumtionen. Som om vi inte konsumerar tillräckligt så måste affärerna proppas fulla med gulliga hjärtan och nallebjörnar. Som till på köpet medför en viss panik för alla som faktist är singlar och inte har någon att uppmärksamma eller för den delen uppmärksammas av.

men vet ni vad, förra året fick jag ett allahjärtansdag kort från min mamma och pappa men ett ostbidrag fastklistrat.Ost! Jag älskar ost! Och även om jag tycker denhär dagen är bra töntig så blir man ju otroligt glad! Vem blir inte glad av att vara älskad och ihågkommen? Visst det är klart..det ska man visa även de andra 364 dagarna om året, men kanske är bra som en påminnelse..Man kan faktist vara kär i februari, och även om allt runtomkring (okej jag) är bra negativ jusst denna period...så lyser lite kärlek upp vardagen!

Ironiskt nog är min kärlek typ 50 mil ifrån mig denna dag när jag för en gång skull inte är singel.Men nog blir det kanske en romantisk fika med flickan kanske på valonen eller en härlig valentindejt med Maria. vem vet=)

Lite töntighet har ingen dött av, och vem vet..kanske bidrar det till ett extra leende på någons läppar

fjortis?

enligt vuxenpoang.com är jag 17 år...blev även rekomendarad att prova fjortistestet men blev som tur var bara 22% fjortis.så ni kan andas ut, det finns hopp för även mig

jag är lite bakfull....

När staden snöat över, och gården blivit vit
Då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit
När allt snöat över, och gården blivit kall
Då vet du att jag drömmer
För det är snö, det är som moln överallt

Då vet du att jag finns, att jag finns kvar hos dig
Trots att jag alltid springer, är jag där du hör mig
Om du inte hör mig, om du inte gör
Så ska jag sjunga för dig, precis så du hör

Jag, jag älskar dig
Så högt så du hör
Om det är så

Hur länge, tror du att längtan kan växa, växa?
Om vi förgör
Hur länge, hur länge?
Sommaren har gömt, sommaren har gömt

Men jag har inte glömt
Hur det är att älska
Och jag älskar dig ,jag älskar dig
Så högt så du hör...


linus på linjen

trött efter Gårdagens krogrunda i Fagersta. Men vi hann med mycke trevligt. Åt fyra skålar popcorn, kollade mello, spöade wiklund i gitar heroe, hälsa på släkten som var på topp på dickens och avslutade på buz(?) på bakfickan (!).
Tack tjejer.(och jocke) det var verkligen super!

Nattliga samtal med pojken och en lång sovmorgon...

Jag tror jag måste sätta mig ner och dra en linje, så jag slipper balansera och sen anse att jag trillat ner...

saknar saknar saknar helt sjukt mycke. kan det inte bara vara tisdag NU. Blunda hårt och blir tisdag..snälla snälla snälla...

Jag vill inge mer nu...



Snö...för det är så...

Laleh...

Min blogg är inte så jävla populär. Men det förstår jag. Säger inte så mycket av värde. Kan väll fortsätta i samma stil...
Har tränat idag..först 70 min morgonprom i skogen. SEn 30 minuter crosstrainer å sen en timma gym. Det blev bröst, axlar och rumpa. LÅter vettigt va? Nu är jag sjukt hungrig- LÅter även det vettigt...

Väntar på gryta.. å musik..
ikväll mello, olearys å smalsjö? lr?
Jag ska ialafll sy mig en kjol å hoppas jag ska kunna använda den...

Detdär med limegröna färger skulel kunna få vänta en månad...leverans typ 11 mars på datorn...suck å pust..
men idag är dte nästan vårväder- fem plus och slaks å snödroppar..

halleluja

under jorden bor det troll som äter maskbajs

Jag funderar seriöst på sängen snart..och klockan är bara nio.
Fått helmakeup idag å känns lite som en mask. men resultatet blev klart bättre än vi såg ut i starten.
Jag har ätit varmamackor å sen youghurt. nostalgiska banan mackor..nu är jag mätt. Jag skulle nog helt seriöst kunna leva på fil å youghurt.
Idag blev det inge träning, men imorgon ska jag köra lite igen! Blir bra...

fixa iordning sig å försöka läsa lite SBU kanske. Helvete va trött jag är på pedagogik.

Jag vill till umeå nu. Vill inte sitta här ensam å kall. jag vill ha varma kramar å varm hud å varma händer...

blä

måste tillägga att jag upptäckte en liten sorglig sak igår. ALLA mina dagboksinlägg på lunar är borta..mitt krypin finns ej mer....allt från år 2000... tyå åtta år,,,sad but true....kanske lika bra?

När jag ändå tillägger kan jag ju fortsätta... tror jag valt fel utbildning..jag har sinne för vissa detaljer..typ mode å inredning...kanske byta spår å ändra kariärsriktning? Eller som jag blev tipsad om idag att söka journalistlinjen...eller kanske skriva en debut roman ifall arbetslösheten kryper sig på. Starta eget eller bli världsberömd tapetdesigner. tål att tänkas på....

nya färger

Jag matchar min blogg med min blivande nya dator och sprider lite vårfärger i samma veva.

nu tjatar de...ut på promenad.



negativa tankar vs. positiva tankar

Drygt som attan. måste upp till fem för att ta tåget sex för att komma till Gävle, fast jag börjar 10.15. Så jag får ta mig till gymmet för att döda lite tid viket innebär att jag måste lyckas äta frukost kl fem på morgonen trots spykänslor. Vilket även kommer att innebära att planen att plugga på tåget kommer gå åt helvete då jag kommer somna. vilket i sin tur betyder att jag inet hunnit läsa dte jag borde då Maria ska låna boken...dålig är jag.Jag had eäven planerat att fixa håret å var alite fräch för en gång skull när man faktist inte bor i en resväska men även den planen gick ju åt helvete då jag kommer komma direkt från gymmet till skolan...

Okej jag lovade pojken att vara positiv. ett försök.:
Detta medför att jag kommer upp i tid. Jag är tränad och klar i tid och kan köpa någonting gott i skolan att mys äta på första lektionen, kopp kaffe, macka...kan ju även ha med mig massäck på tåget vilket kan vara mysigt,,,Sen till eftermiddan hinner jag lätt med tåget som går fyra hem och jag har hela kvällen ledig i Fag.

jag har även beställt en dator idag. (tog mig bara ett halvår) Jag är så nöjd! Limegrön och allt! KOmmer vara super bra!

räckte det med positiva tankar nu?

okej jag har ont i magen och känner mig som en töntig tant med konstiga utslag och oplockade ögonbryn.

Utgång i helgen var det?

kaffe kaffe

klockan är kvart i tio. Väskorna är packade. kaffet är på kokning. Ska iväg på booty express och lite gym. Tåget mot fagersta går 16.12 och min plan är att gå dirket efter skolan. bara jag får dumpa väskorna på gymmet...annars blir det ett jäkla släpande.

min vanliga  riv och pillsjuka är värre än vanligt och jag ser ut som skit.

jag har inga rena trosor och strumpor kvar och min packning luktar gamla gympakläder. Tvätta ikväll JA!

hm..borde dra nu...borde borde borde borde....först kasta i mig kaffet. ja...

bra start på veckan...

tillbaka i Gävle. Jag har nog aldrig velat vara här så lite som jag vill just nu. Imorgon åker jag till Fagersta. Till min säng, till mina kläder, till mina längdskidor till mitt.....

jag ska vara positiv nu...eller verkligen försöka i alla fall. Gå och slå av mig lite på combat om en timme.Få endorfinerna att göra sitt.... Fast just nu är jag bara äckelmätt på gröt och vill helst av allt gå å lägga mig i en snödriva...

vackra Gävle

image144


image146


Såhär fint var det i Gävle...och jag åkte till Umeå...

kändigvovven

image143

Lätt coolaste killen i familjen. eget frimärke och allt!!

Umeå, vinterlandskap?

Det var nästan sorlglit att lämna gävle igår, stan har aldrig vait vackrare. Massa nysnö som gnistrade i solskenet över hela staden i träden överallt! Och dess hödre upp man kom dess mindre snö. Men som tur var var även Ume vitt och det snöade tillåmed lite när jag äntligen fick kliva av bussen...


Nu var det alltså meningen att jag skulle plugga lite... JOnas är i skolan. Jag tog såklart sovmmorgon. Resan hit var trång.. fanns inge plats att plcoka upp datorn och roa sig lite. Slutade med nästan två timmars tele samtal till mamma . tack!

men som sagt nu är jag här..ska söka lite kursliteratur å sedan t amig mot biblioteket..såpass duktig ska jag ändå vara!När dte blir är en annan fråga...

Fick pannkakor med lingongrädde och keso när jag kom!underbart! okej...kanske klä på sig nu då...

ha en bra helg!