Effektiv!?

Helgen gick dunderfort och nu jobbar Jonas igen. Men jag har blivit av med lite kli i fingrarna (trots dåligt väder) målat tavellist till arons rum, målat en vägg, städat "hobbyrummet" i källaren, varit och fyndat på loppis, varit och ätit pizza i skutskär. 

Idag köper/säljer jag grejer på fb;) tänk vad det går att göra på telefonen:)

Tror pojken somnar nu, frågan är sova själv, laga mat eller måla väggen sista gången? 


Mr Hammarberg 

Loppis

Idag har jag Fyndat sådär härligt på loppis! Massa barnprylar! Så trots brist på sommarvärme, fick vi lite sommarloppiskänsla idag:)

Jag köpte: 2 regnjackor å ett par byxor, 2 par tights, fleece tröja, 2 set lakan till spjälsäng (örngott, påslakan och underlakan), reflex överdrag till vagn,  ett par gardiner, baby filt och en höstjacka. Säkert nå mer jag glömt nu... Allt för 160kr! Galet nöjd:)

Jonas var nöjd över sina tre spännband han fyndat;) 

Sen har jag städat i källaren som en tok. Fortsätter nog imorgon, skönt att röja lite! 

God natt 

Mvc BVC

Båda besöken avklarade idag. Lillasysters hjärta tickade på fint och sparkade på sköterskan. Jag får ta järn varannan dag och hoppas på att bli lite piggare. 

Aron vaccinerades och väger nu över 10 kg. Duktig kille!


Lockiga pojken 

En sån dag idag...

Var till mvc idag och lämnade urinprov. Inget som det såg ut. Verkar som jag får vänja mig vid sammandragningarna även denna gång. 

Regn ute och jag är trött som en sengångare. Känns som om hela huset är kaos och ute går inte att vara pga regn och kallt....

En seg och obra dag med andra ord. Jonas jobbar massor - så segt!! 

Meeeen Aron är en glad skit som verkligen vill gå nu:) nu är han och badar i badhuset. Stackarn ramlade rakt på pannan tidigare idag, kommer få en blå bula! 




Midsommar

God mat åts i skutskär. Jonas jobbade natt men jag och Aron sov kvar. Aron kliar sönder sin arm och har även fått mer eksem på resten av kroppen. Hoppas vi får hjälp på onsdag. Tycker så synd om honom... På onsdag ska jag även lyssna på lillasysters hjärta å så. Få se vad hon säger om mina sammandragningar.... Skulle jag ha jobbat gissar jag på att jag hade sjukskrivits nu, men jag är ju redan hemma nu...

Ja, jag är orolig, orolig för att bebis inte ska vilja ligga kvar hela tiden. För det vet vi ju vid dethär laget att vara gravid inte alltid innebär bebis 9 månader senare...
För om hon vill titta ut tidigare, så finns det alltid högre risk för komplikationer. Och sen tanken att inte kunna vara med Aron pga sjukhus känns ungefär lika skrämmande. Men andra ord: stanna kvar! 

Hon bufflar och härjar runt i magen min i alla fall:) 

Aron har tagit sina första steg! Men nu blev han feg igen- men tror inte det är så långt kvartilen han kommer på att han kan gå! Lilla killen blir så stor! 






Busungen ett år!

Imorgon blir våran korv ett år. Tänk att det var ett år sedan han kom. För ett år sedan denna tid var vi på bb... Och nu är han redan så stor och har mycket egen vilja... Och han kan så mycket! 

Idag lyckades han smita upp på en stege innan jag hann på honom, gissa om mitt hjärta stannade en sekund! Här om dagen lyckades han hitta en geting att tugga på... Full i bus med andra ord! 

Vi har städat på gården och gjort fint och bakat inför imorgon. Blir en egen mjölk och sockerfri tårta till Aron, smoothie, majskrokar, fruktvatten, jordgubbar och melon. 

Sen finns det även (till de vuxna) bullar, 2 sorters hembakade kakor, kokostoppar och frozen cheesecake. Borde räcka va?:)

Dock har jag inget paket till Aron... Han har fått pool, cykelstol, hjälm, mugg, tallrik och tröja av oss. Men det fick han på en gång:) gissar han får något inslaget imorgon ändå! 

Busunge som vägrar sova, bild tagen ca kl 23 igårkväll. 




Galen

Jag blir galen! Sov pojke!!! 

Det här med nattning

Går åt skogen just nu. Tre senaste kvällarna har promenad i vagnen varit enda sättet att få pojken att somna. 

Men det positiva är att han lärt sig somna själv på dagen i sin säng.

Annars är han arg igen - om det blir som sist så kommer han vips en dag kunna massa nytt igen. Gissar han är frustrerad över att inte kunna gå just nu... Han vill ju så gärna! 

Själv har jag varit klen idag, trött å klen. Ryggen känns som den ska ge upp... 

Nu ikväll fick vi vatten igen, känns skönt att kunna tvätta händerna och spola i toan igen:)




Bajs

Nattningen går nuförtiden åt pipan. 

Sover inatt hos svärmor, slutade ( om det är är slut än?!) med en vagn prom för att få en mycket trött pojke att sova. 
Pojken har även premiärbajsat i poolen idag. 

Jag är fortfarande proppmätt sen lunch. En liten lillasyster som bökar runt och tar plats i magen min....

Fin solig dag och kväll! Nu ska jag och min trötta rygg sova! 




Namnförslag?

Flickenamn är svårt! Har du nå förslag? 

Kan ju inte ta namnet Jonas fastnat för denna gång... Ture blir lite knas på en lillasyster....

Tålamod

Är någonting man som mamma får utveckla till det maximala har jag märkt. 

Sovtid idag: 22:40
Om det nu håller hela natten....

Det dryga är att han somnar vid ca 19, men vaknar ca 20 min senare och blir tok ledsen. Sen går det inte att somna om...jag fortsätter utveckla mitt tålamod - detta ska funka! 

Dagens tips: små veg vårrullar och kokosglass från Lidl är mums! Och gör din egen sweetchilisås, superlätt! 






Omöjlig nattning

22:30, nu sover han i min famn i soffan. Vet ej vem som är mest envis - han eller jag. Nattning har pågått sen kl 19... Planen är sova egen säng- inte våran. 

Lillasyster försöker buffa på storebror känns det som. Men nu sover han.. Vågar dock inte lägga ifrån mig honom än. Jag är så hungrig så jag har ont i magen så älsklingen får köpa Max på vägen hem:)




Uppdatering

Pojken somnade 22:10 i sin säng heeeelt slut. Inget gråt nästan alls- bara maska runt tills han somnade. Sedan sov han som en stock till 08:45. Planen för dagen är bara sova middag en gång. 

Nu hjälper Aron pappa med stegen-ställde sig upp helt själv:)

Sovrutiner

Försöker komma på en bra sovrutin för pojken som inte innebär att ligga brevid honom i våran säng i flera timmar....

Lagt honom i sin säng, försökte med välling- Ville inte ha, satt brevid och sjöng/ låssades sova.. Slutade med att pojken ställde sig upp i sängen och började busa. Nu försöker vi med pojken ensam i rummet med barnvisor på låg volym. (Lägg märke till att kl är snart tio och pojken inte ett år än...) 

Tips råd förslag!?


En trött pojk en annan dag