Köket




 

Ny vägg- golvet lagt, gipsning pågår i arons rum. Jag och Aron trycker i källaren idag - jag försöker sy lite, hittills en dregglis och en mössa. Ska försöka mig på två till ( om jag kommer loss)


Premiärbadet





Nu sover han som en stock! 

Pojken växer ikapp

... Och börjar bli lika stor som en fullgången 4 månaders bäbis. 6,7 kg och 64 cm lång. Han är även väldigt stabil i huvudet och kan lyfta det bra när han ligger på mage. Han börjar även greppa dethär med att greppa;)

Duktiga Aron!



En annan nivå av trötthet

Det är en underlig känsla - denna trötthet som infinner sig. När barnet gråter och gråter är det som om all energi sugs ur mig. Jag vill gråta och sova - men skulle för all del aldrig kunna lägga ifrån mig honom så ledsen. Jag känner mig otillräcklig och dränerad. 

Det är tur att energidepåerna fylls av ett litet leende. 



Trött pojke

Sitter i sängen med en sovande pojk med ev ögoninflamation medan de andra grabbarna jobbar för fullt med eldragning. Jari är bäst på el:) känns så skönt när det går framåt i renoveringen. 

Hittat kyl och frys på kampanj idag - så ska vara lite nyttig och klicka hem! Här flyger tiotusenlapparna hejvilt!

Köket och sömn

Tanken är att det ska rulla på lite nu. Idag började jag, Aron och pappa med att åka till Gävle och köpa lite jox som saknades. Sedan vaknade Jonas och Arons vägg har nu kommit upp. Nu bökar de med golvet låter det som. 

Inatt sov Aron 8 timmar i sträck utan mat. 21.30-05.30. Sen sov han lite till fast med många vakningar. Men duktig kille! 

Så status på läggningen är alltså: Aron sover i sin egen säng hela natten. Han brukar äta ca 3 ggr under natten, beroende på när han somnar. Han somnar vanligtvis runt 22.... Då är han väldigt trött- men han vägrar sova innan. Pyjamasen åker på vid 19... Sen sover han till 07,08,09 eller 10;) oftast nio. 

Så- ska bli spännande att se om det var en tillfällighet eller om det upprepas! 




Trött och trött- tankar

Kille som vill äta med 2 h mellanrum, mor som inte orkar fixa en flaska... Trött


Idol temat var artister som lämnat oss för tidigt. Gabriel valde att sjunga en sugarplum. Och plötsligt kom känslan av hur skört livet är - Jag är rädd, rädd för att dö. Det har liksom blivit mer verkligt på sista tiden - döden är inte bara någonting som drabbar folk långt borta där jag inte berörs - det sker här - alldeles nära - gamla, men också allt för unga. Och jag är rädd - rädd att dö, rädd att någon nära ska dö. Det är så definitivt - så svart. Plötsligt betyder allt så mycket mer - det handlar inte längre bara om mig. Och att det skulle ta slut, bara försvinna är en tanke som skrämmer för mycket. Låt oss alla leva tills vi är skrynkliga och ser på livet med facit i hand- tills vi känner att vi ser med spänning på vad som sker efter jordelivet - tills vi alla (jag) är gammal och grå. Tills jag inte längre är rädd


Och nu sover pojken igen - och jag ska sova bort min trötthet och oro



Första snön på snabbvisit?



Fast vi har myst inne idag. Jag tog en joggingtur och Aron sov. Vi skulle ta en sväng ute när han vaknade men det hann ju bli mörkt! Vi var till affären idag jag och Aron. Han fick sitta i babybjörnen och det gick bra. Vi bor i ett kaos - kök, barnrum och hall är under arbete..

Stark kille






Detta med händer och fötter



Det går undan - snart greppar han galant:) nu övar vi för fullt med stormsteg framåt. Väldigt kul att stoppa händer och allt i munnen. Bara man får tag i det och koordinerar upp det först;)

Big Boob

Oj, detta var ett tag sen. Vaknade inte främst av att pojken var hungrig utan av att jag behövde mata. Mitt vänsterbröst var sprängfullt ända ut i armhålan. Resultat av att jag slutat springa?! (Från 3 ggr/vecka till 1?)

Ja pojken blev ju belåten... Jag önskar jag denna matning hade haft ett till barn att göda....

Men alltså från att ha känt mig som en urvriden trasa till Dolly Parton!


Lilla matvraket tjockAron;)


Jag är så kär



När han skrattar och ler bubblar det av lycka i mig och jag blir tårögd. Tänk att denna guldklimp är våran. 

Helgen




 Skutskär och besök hos arons farmor sedan häggvik och Isak och Jamilla mys (och härlig höstträning)

Bussen

Hoppar på bussen till jobbet denna morgon och inser att här ute pågår en annan verklighet. Barn går i skolan, det är höst, de har prov, vuxna åker dagligen till jobbet, har matlåda, äter lunch ute. 

Saknar min kotte redan och vill in i min bubbla igen. 



Moodboard arons rum

 
 
 
Och en titt i barnrumshjärnan. (Uppdaterad då några saker hade fallit bort...)

Moodboard kök

 
 
 
En inblick i min hjärna kring köksrenoveringen
 

Mindre än 4 månader


Min lille plutt - ni förstår att jag tycker han är stora killen nu va?:)

Premiär på baby café

Baby café var ju super mysigt! Nu var vi bara 4 mammor med barn, brukar väll vara fler. Men jag tyckte det var lugnt och skönt. Aron trivdes och hade mycket att titta på. Det märks att han är tidigt född när man träffar små barn i samma ålder. De är med på ett helt annat sätt. Helt klart något vi ska göra om - många gånger. Sen blev Aron akut hungrig på vägen hem och gallskrek hela bilfärden...

Vad barn är olika. Väldigt kul att se. Blir mer tydligt att man verkligen inte kan jämföra barn i utveckling. Men kul att få lite nya infallsvinklar och tips på saker och ting. Jag ska absolut jobba vidare på nattningsproceduren- tänk när Aron somnar uran att behöva vaggas gående till sömns! Nu för tiden sover han mer och mer i sin säng. Inatt till 06:30! Sen 2 h på mig:) duktig! (Mamma och Aron:)



Höst!





Jonas sista lediga dag




9 dagar går allt för fort. Imorgon ska han jobba igen. Vi funderar på att göra premiär på öppnaförskolan. Idag fika hos Arons gammelmormor, prom i Älvkarleby och sedan besök till kvällen. 



Studentloppet

Sprang igår studentloppet. 5 km vid studenternas i Uppsala. Tog mig runt på 27 min. Idag känns det i kroppen (dock inte benet !) - men jag ska lägga lite extra fokus på bålträning och lite mindre på löpning. 

Vi beställde även vitvaror igår - ugn, spis och diskmaskin. Micro blir från Ikea och kyl och frys ska beställas. 

Små små steg framåt i köket... 



Min fina


Det är ju fascinerande...Bajsat ner 2 uppsättningar med kläder och kissar ner 1, även jag har fått byta kläder 1 gång. 
Och jag blir så glad - äntligen fungerar magen efter att vi börjat ge ersättning.

Aron har bästa pappan

Jonas har haft Aron tis em/kväll och onsdag dag då jag jobbat och varit på kurs. Jonas motto är håll barnet mätt så är han glad- och det fungerar! Aron är en liten glad skit som sover och jollrar mest. Jag måste nog acceptera att min mjölk inte räcker för hans behov. Vi har börjat ge ersättning som komplement och vad han äter! 

Nattningen går galant då han är proppmätt - och i natt sov han  23-05 i sin säng, lite amning och sedan till 06.30 i egen säng. Lite påfyllning igen och så sov han med mig till 09.30. Sen en brakfrukost med både amning och ersättning och sen dess har Aron mest skrattat och lekt i babysittern.

Pappor kan!;)

Jonas valde Arons nya tröja