Sol och sommarplaner

Årets första utelunch avnjöts i solen idag. Så härligt och det känns som att våren och sommaren är påväg! Åkte och handlade och passade på att köpa några lökar jag satte i kruka ute, blev skilla och krokus. Lika bra att hjälpa våren på traven lite!
Vandra i Italien
Sitter och planerar våren/sommarens semester. En vecka i Maj ska bokas in för att träna hos Mian på Cypern. Sen planerar vi en augusti semester med vandring i Itailien (alperna) för att avsluta med sol och bad och cappucino med Anna och Markus i någon trevlig italiensk stad (kanske lite slovenien också?). Låter som en schysst semester va?
Snart kvällsjobb

Kamsportsinstruktör?

Fick förfrågan att bli Thaiboxningsinstruktör för tjejgruppen
Tål att tänkas på.

Baka baka liten kaka, vem ska kakan få smaka?

Chocolate chip peanut cookies och jordgubbetårta bjuder vi på idag.
även vindruvor, och andra kakor finns uppdukat.
Inga foton på tårtan men kan säga att den var dö snygg.
föresten så är jag förbannad idag. Helt utan anledning. Gissa vem som råkar ut för min ilska? Stackars födelsedagsbarn.

Födelsedag

Älsklingens födelsedag. Ett år kvar till 30. Synd att jag ska jobba kväll just idag och han själv sover borta inatt. Men vi får fira i helgen!
Till på köpet föddes en prinsessa på älsklingens födelsedag! Bra valt datum!
Igår hälsade jag på i Häggvik  och provad epå friskisgymmet och flickans träningsprogram! Trevligt värre med träningssällskap!

Dags att rösta oss ett nytt kök

http://foto.viivilla.se/rosta.php?bild=25552

Sänggavelväggen

Tredje plankan på plats

Min närmaste framtid

Kära läsare
Ni trogna medmänniskor
Här får ni tjuvkika på mitt kommande projekt
www.leilaptraningochlivsstil.wordpress.com
Den/det är under konstruktion och mycket kommer att hända närmaste tiden. Men ni ska såklart vara med från början!

Omega3

Blev manad att köpa omega3 tillskott. Så duktig flicka som jag är knappade jag hem kapslar för 3 månader. Det är lite knepigt att hitta kapslar som jag kan äta då de flesta innehåller gelatin. Men OmegaPro innehåller fiskgelatin och det borde jag ju kunna äta. Så, påväg mot ett hälsosammare liv!

Sänggavelväggen

Började på gavlen igår. En till planka ska på plats under de två som synns på bilden för att få den bredare. Sen ska jag köpa dekorationsändar till skruvarna. Typ svart järn plupp man sätter på änden=). Plankorna är samma som golvet. Vi beställde även läslampor som ska fästas på plankorna. Sedan återstår en liten hylla för vattenglas och aktuell bok!

Trappen

De röda trappstegen stör mig otroligt, men här ser det fint ut. Ville ha lite naturliga nordiska träslag i kombination till vitt och ljust med lite hemtrevlighet i form av gamla fina böcker=)

Hemma i Fors

målar trapp, snickrar hylla till trapp, målar dörr, målar tak, murar stock. ah ni vet 1000 saker på en gång Thats me med pricka strumpor. Med pappa som stöd går det bra även när spikar slås i snett

I full fart

Vissa dagar känns skidåkningen så lätt, medan andra dagar är det så tungt! Jag förstååår inte;)

Fagersta

Är i fagersta några dagar
har träffat sötingen Malte med mamma och varit ute med hundarna och skidat på isen- Vi fick soligt fint väder!

Jag dör av äcklighet!

Skulle laga omelett till lunch. Gissa om jag ångrade mig när denna trillade ur ett av äggen. Så var det med mitt äggätande i RESTEN AV MITT LIV. Goodbye morgon äggröra.  (Har seriöst svårt att titta på bilden och tänka på det utan att bryta ihop av äcklighet....)

Arbetshelg

Denna helg jobbar jag 21 h. Älsklingen får jag träffa ikväll. Ute skiner solen och det är underbart fint vinterväder. Skulle göra en curry gryta med tonfisk och ris till matlåda men hade inge curry... få se hur resultatet blev, men är jag tillräckligt hungrig går allt i! Sipprar kaffe nu för att bunkra upp koffeinnivån inför dagen! So long

Trappbibliotek

Jag har känt mig lite seg, kraftlös och lättretlig och kände att dte bästa är bara att ta det lugnt. Trots detta gav vi oss på och målade det sista i trappen och tapetserade min jättebokhyllevägg. Nu ska lite lister på plats, lampa, hyllor mm som ska fullända min plan för trappen. Kuddarna i vardagsrummet är såklart färdiga och på tur står att göra en Solgul trådlampskärm! Hyasinterna blommar för fullt både i kök och vardagrum!

Egen

Har börjat jobba på mitt tim vick för STIL. Introduktion i onsdags och så blir det 20h i helgen. Alltid bra att ha en liten extra inkomst. Har möten inbokade och det närmar sig att bli ett beslut om att bli egen företagare.
Ute är det kallt och jag och älsklingen känner oss lite krassliga så blir nog tre behövda vilodagar nu från träningen för min del...

Arbetsmyra

Föregående inlägg kvarstår
men jag ska bara uppdatera lite snabt och säga att OJ, plötsligt börjar fritiden ta slut! Idag ska jag jobba, imorgon har jag två möten och träning, lör-sön blir det nog heldagar att jobba, måndag möte and so on...
Mellan varven försöker jag göra klart mitt trapp- projekt. Igår köpte vi tapeten och nu ska lite fix göras på väggen, sen måla tak och sen tapet upp. Det knepigaste är ju att det är en trappa... svårt att nå äverallt! I mitt huvud går jag igenom olika förslag på belysning till trappan....
Kroppsmässigt känns jag helt slut idag. Blivit mycket träning sista dagarna och måndagens mil på skiodor och gårdagens gym och thaiboxning gjorde att jag kände mig helt borta när jag vaknade idag. Så välförtjänst vilodag blev det idag!
Bakpotatis-lunch nästa!

Träningsanteckningar

30 januari - 5 februari
Mån- 12 km skidor
Tis - Vila
Ons - Sprang 6 km (inkl lite styrka)
Tor - Thaiboxning 60 min + lite styrka (ca 30 min)
Fre - 5km skidor (med draghjälp så räknas knappt...=)
Lö - Gymmade lätt 60 min helkropp
Sö - Sprang 5-6 km
---
6 februari - 9 februari
Mån- 10 km skidor
Tis - 60 min gym
60 min thai box
Ons- vila
Tors- Thaibox 60 min

Vägrar

Nu tänker jag inläggsvägra tills jag får några kommentarer!!!! Så sätt igång och kommentera nu!!!
För att ni ska ha någonting att kommentera på så slänger jag ut en läsarfråga:
* Hur länge är du beredd att pendla för att komma till jobbet?

Trappnedgång

Efteratt ha storstädat fick jag ett rastlöshetsryck. Började med att springa ca 6 km i skogen sen började jag måla om i trappen. Har målat en gång nu och för tillfället ser det ut som skit=) Men vänta ni bara vad fint det kommer att bli. Tapeten ovan ska pryda en vägg. Plötsligt blev jag akut trött - soffan nästa

vardagsrum

Tvättat soffan och skrubbat mattan och städat golvet
Försöker bli kvitt skabbkänslan jag hade av vardagsrummet.
Tror dock att det krävs lite fönstertvättning och renovering för att uppnå det
Bilden togs igår innan kuddarna var färdiga och allt städat=)

Ägg - skalat och klart

En mycket trevlig upptäckt igår på pressbyrån i Uppsala:
(Stal bild från http://matildasliv.blogspot.com/ då jag inte orkade ladda ner den jag tog...)
Nu behöver ni inte längre slita erat hår när hungern hugger till på tågstationen!
För 8 pix får du proteiner, vitaminer och mineraler i en perfekt kombination! Kompletera med en appelsin så har du ffått i dig de flesta vitaminerna på ett mellanmål!

VinterFors

Förra inlägget gjorde mig lite lätt yr i bollen så för att mjuka upp det hela bjuder jag på två vintriga bilder från fors!
Jag menar, hur vackert bor vi inte?

Systuga

Nya kuddar håller på att tillverkas, jag kom överens med mig själv att det blir orange med svart- och vitgrafiska kuddar. (och en orange pläd skulle sitta fint!) Ett utmärkt val om jag själv får säga. Two more to go...
Denna matta önskas av någon som känner sig givmild ;)

Inspiration

Denna bild ska inspirera mig i val av kuddar och inredning i vardagsrummet till våren! Så snyggt! Med en klick av orange ska det bli...
Bilden stulen på en blogg...(http://husligheter.elle.se) HOn har mycket fint där!

Mus i ett fågelhus

Jag tror vi hade en sånhär på besök idag i fågelmatshuset i trädet
Såg bara en liten rumpa som stack ut
sötingen var hungrig han också

Sikken röra!

Igår kände jag mig så sjukt opepp på att åka och träna. Men det var bara att hoppa i kläderna, sätta upp håret ordentligen och ge sig iväg. Väl framme på plats vände det helt. Det var riktigt roligt. Fick titta en hel del på mig själv i spegeln vilket var bra! Och så fick jag köra med en riktigt duktig nybörjare=) Efter att ha haft nybörjar-thaibox i 60 min avslutade jag och Tina med lite styrkeövningar i hörnet. Slutade med att jag inte lämnade hälsohuset förns vid 21. Känns lite i kroppen idag, blev ett glas appelsinjuice akut när jag gick upp för att få upp blodsockret snabbt! På lördag missar jag träningen igen för då ska jag prova träna lite på campus 1477! Men på tisdag kör vi! Med andra ord, känns det motigt att ta sig iväg till träningen, gör det ändå! Det känns alltid grymt skönt när man väl kommit igång! Ett perfekt tillfälle att ge sig själv en spark i baken och träna på sin diciplin;)
---
Snart ska syrran jag  och hundarna ge oss ut på isen och åka skidor. ska bli spännande hur många vurpor jag åker på då jag får tokhunden som draghund=)
---
Jag är heelt nere i äggröra just nu, kan äta det varje dag och flera gånger om dagen! Så gott och så enkelt!
Jag kör tre ägg, lite olja i pannan, en skvätt mjölk, salt och peppar. Sen toppar jag med lite avocado också!Mums!
(bild stulen från millasmat)

Vår och kaffe

Har bredspacklar murstocken nu, lite mer finlir på den och sen måla!
Väntar på att få tag på en duglig färgspruta till taket. Allt tar så mycket längre tid än man tänkt sig...
----
LÄngtar till våren nu och att få börja så och fixa i trädgården igen!
Maj 2011
---
Blev inga skidor idag då det snöade massor i förmiddags! Får räcka med thaiboxen till kvällen.
Imorgon kommer syster och vi hoppas kunna åka lite skidor med draghundarna!
---
Har en grymt omotiverad dag idag. Känner hur mungiporna hänger till marken. Ska ta och sätta på en kopp kaffe och titta på lite serier. För ni vet väll att kaffe minskar risken för depression? (precis som motion!)

Plan A...

Jag har en plan
nu håller vi tummen igen så den blir blå
Visst!

hopplöst upprymd

Mycket i mitt huvud
Igår var en händelserik dag
Känner mig stundvis upprymd och energisk och stundvis nedslagen och hopplös
Men jag kämpar vidare och låter bli att svara på jobberbjudandet från Mallorca....
Men att sitta här har jag fått nog med
Idag ska jag ut och springa
kanske lite styrka på det så får min kropp vad den behöver
För ni vet väll att motion är den bästa medicinen!?
Kroppen som fylls av endorfiner, tankar som resas ur, ny luft som fyller din kropp, svett som pumpas ut, en exemplariskt "kvick" detox med andra ord! Och den underbara känslan efteråt när träningspasset är över, mirakelpiller!