Syrendoft

Fredag lördag söndag och måndag är Jonas ledig! Hurra! Och verkar som att vi får sol. Syren blommar och doftar underbart.

Varit på första föräldragruppträffen idag. Kan inte påstå att det var speciellt givande, men jag ska fortsätta gå. Kan ju vara trevligt att träffa personer som har en kula precis som jag. Det enda som var nytt är hur stor Aron faktiskt redan är... Stackarn lär ha det trångt där inne...

...Så efter träffen tog jag och vek alla Arons lakan, vek in dem i skåpet och bäddade sängen. Där får han det bra när han väl kommer ut.


Hur glad blir man inte?

Kom en present från en PT kund på posten idag- damma som mina fina hönor är ifrån:) tusen tack!


Träff med sjukgymnast

Idag hade jag visst bokat in mig på en gruppträff med en sjukgymnast och dietist. Minns inte varför men tänkte väll det kunde vara intressant. Jonas hade bilen så jag fick cykla dit och herregud vad jag svettades (blev till och med rump märke på stolen efter mig!)

Någon dietist var inte med utan bara en trevlig sjukgymnast (och jag och en till). Det som sades var sådant jag redan visste och de frågor jag hade visste hon inget svar på. Men tycker ändå att det är intressant med kroppen och vad som händer. Tycker det viktigaste är att lyssna på sin kropp- den är rätt smart och finurlig.

Jag har lyssnat efter cykelturen (och inte precis någon minskning av SD) och somnade i soffan. Insåg även att om ca 2 månader kan jag börja bygga upp mig själv för löpning igen:) tills dess ska jag mysa med ungen som älskar att ligga och pressa på mina revben.

Fick mina böcker på posten idag så nu är jag nere i deckarträsket igen:)


Underbart väder

Helt otroligt väder - skriver så det inte faller i glömska. På vintern är det lärt att glömma, men nu är verkligen bästa tiden. Allt är grönt och skönt!

Bjuder på tre från denna morgon;)


Helgen i Tällberg


Sol och medeltidsmarknad

På väg mot Tällberg. Solen skiner och vi tänkte börja med medeltidsmarknad i Leksand.


Spenatsoppa

Haft en riktigt slö dag idag - mest sovit länge och sen suttit ute och hållit djuren sällskap.

Sydde två örngott och byggde en liten låda. Funderar på att göra en jordgubbs/rabarberpaj till Jonas kommer från jobbet. Skulle väll behöva laga mat egentligen men vad!? Lunchen var god i alla fall!


Mat är blä

Från affären fick 2 kg apelsiner, 1 kg päron,1kg kiwi,1kg bananer, fruktyoghurt och lite nötter med choklad på följa med hem.

Dessa rusade mot mig och mötte upp mig hemma (jaaaa,det var inte av kärlek till mig utan glupskhet då de trodde jag hade mat!)


Hönsburen tar form

Eller rastgård eller vad det kallas. Men bra blir det!


Sjukskriven

Efter dagens läkarbesök blev jag sjukskriven 100% i minst 4 veckor. Allt såg fortfarande bra ut men jag hade sammandragningar var 4-5 minut, vilket är kroppens sätt att säga att jag ska varva ner.

Blir lite att pyssla med pt kunder men det handlar såklart om att prioritera. Beställde två böcker igår och en weekend med Jonas i Tällberg i helgen. Bra "ta det lugnt" start tycker jag:)


Weekend i Dalarna

Efter alldeles för få timmar av dålig sömn gick jag upp 05 för att åka och jobba några timmar. Frukostseminarium på gillet i Uppsala med föreläsning kring temat hälsa. 2,5 h "jobb" + restid tog hårt - nu är jag helt slut!

Sitter och ska boka mig och Jonas en natt i Tällberg till helgen och valet står mellan Green hotel och dalecarlia. Har ni något tips? Planen är en lugn helg med medeltidsmarknad, strosa runt och kika på omgivningarna, 3 rätters och frukostbuffe. Kanske ett bubbelbad eller en massage?

Imorgon träff med läkare igen, börjar hoppas på sjukskrivning. Börjar inse att det kan vara bra. Bara morgonens "ansträngning" gav utslag på (så länge jag orkade räkna) 10 st på 1 h och 20 min, dvs. Mer än en SD var tionde minut.

Nu en lur! Perfekt sovamiddagväder idag!


Rätt ok

När doktorn sa åt mig i torsdags att ta det lugnt, sjukskriva mig från pt jobbet en vecka, inte träna och Max gå en långsam promenad stirrade jag på henne med stora oförstående ögon och förstod inte hur det skulle gå ihop.

Med eget företag, kunder som är inbokade och redan har betalat. Med en kropp som behöver träning och endorfiner för att fungera och en hjärna som alltid har 1000 projekt på g. Hur ska det gå ihop!?

Första dagen, andra dagen, tredje dagen och fjärde dagen. Tyckte jag bromsade ner - sammandragningarna typ samma. Men idag - femte dagen tror jag faktiskt att det har lugnat sig lite. Frågan är: betyder det att jag blir sjukskriven - eller kommer doktorn tycka att " ja men då kan du ju jobba igen"?

Hur som helst börjar jag vänja mig vid ett lugnare tempo, och det är rätt skönt (dock fortfarande frustrerande, men...).

Jag kan sova middag när jag vill (och hur ofta jag vill) jag kan bara sitta ner på en solstol och titta ut över ägorna (utan att känna att jag borde) jag kan pyssla med småsaker (men så fort det blir nå tungt skicka Jonas på det). Jag kan känna efter när jag borde äta (och inte bara få i mig någonting på några minuter mellan kunderna).

Jag kan även fundera på när magen blir hård - vad jag gör då- hur ofta mm.
Igår klockade jag under 30 min på morgonen och fick ihop 5 st. Men som sagt, känns som det är bättre idag. Leila i slow mode!

Nu ska jag läsa en tidning och sen blunda lite, kanske beställa två böcker:)


Kan nog vänja mig vid detta...


Sjukskriven dag 2

I helgen har jag varit och firat syster som fyllt 30 år. Tårta, fika och sommarvärme bjöds det på i Västerås!

Sen fick jag skjuts hem av mina dundersnälla föräldrar som stannade och tittade på esc med mig:)

Söndag var en mulen dag där det blev ett besök till blomträdgården, middagslur och grillning (och hockey...) på kvällen. Idag ska jag fortsätta ta det lugnt, kanske plantera en blomma, klappa på hönsen och agera byggnadsrådgivare åt Jonas.

Har börjat boka av några kunder för framtiden och tror kanske att jag får ta det lite lugnt nu några månader framöver...

Aron har morgonhicka:)


Fortsättningen

Ja, det går ingen nöd på mig och Aron.
Tack syster för kommentaren;)

Jag ska prova ta det lugnt några hekto och se om det blir bättre. Så blir att vara sjukskriven en vecka och sedan ny koll på torsdag igen.

Idag har jag sovit länge, ätit frukost ute i solen och suttit på marken och terapeutiskt ryckt lite ogräs. Nu sitter jag på en het buss (med svett på överläppen) på väg till syster där jag hoppas på lite relax och mat på kolonin.


Ändrade planer

Istället för en skön eftermiddag hemma i solen och värmen med hönsen och katten sitter jag åter igen på bussen till Uppsala. Anledning: allt såg bra ut på mvc- värden, tillväxt, hjärtljud mm. Men jag har (och har haft längre tid) mycket sammandragningar, så jag måste visst kolla upp det idag på akkis- Surt tycker jag, men packade ner lite godis som sällskap. ;)

Så håll tummarna att allt ser bra ut!


Solig sommar

Jag tycker fortfarande att det ska bli skönt med en varm och solig sommar- men seriöst- jag svettas. Mina handflator och fötter är heta! Vill helst hålla i en påse is. Måste bygga min pergola så jag kan njuta av sommaren i halvskugga:)

Jobbat klart för idag och åker hem till hönsen och katten. En halv arbetsdag kvar sen blir det bakning hos syster. :)


En dag avklarad

En halvdag imorgon att ta sig igenom. Idag stod två föreläsningar på schemat, imorgon utbildning för HI och chefer.

Sen är det fredag och helg igen. Galet vad en vecka går fort. Imorgon ger vi oss in i v.30 som gravid och Aron busar runt som vanligt.

Är helt insnöad på havremjölk idag. Mums vad gott! Längtar redan till frukost;)


Tröttmössa

Under en längre period har jag vaknat mellan 05-07 och varit tokpigg. Kan bara konstatera att denna tid är över. Somnade i soffan igår till 22 nyheterna och blev väckt av katten två gånger imorse vid kl 10. (Med vissa kisspauser såklart..)

Är bara trött och vill sova. Har säker med dessa fina sommardagar att göra också, då jag är uppe längre på kvällen. Idag regnar det dock så ska försöka komma i säng i tid då det är tidig morgon imorgon, torsdag och fredag.

Idag blev det lyx till frukost i form av färskpressad juice och gröt med kokos och hallon/blåbär.


Verkligheten

Då var långledigheten över, och gick såklart snabbare än önskat. Mycket som inte gjordes...

Men dop och grillning blev det på lördag och nya hönor och 2x besök på söndag.

Igår gjorde Aron några mega stora rörelser så det kändes som han skulle komma ut ur naveln på mig. Resultatet av rörelserna känner jag idag, han har lagt sig så han kan sparka mig på revbenen nu. Livliga unge!

Fullspäckad vecka väntar; idag PT kunder till 19, imorgon administrativt + mvc, onsdag föreläsningsdag på Forsmark (för sjuukt många personer), torsdag utbildning i Märsta (för chefer och HI) och fredag- lördag ska jag sedan till syster (efter jobbet..) och gratta!

Sååå.... Dags att ta tag i dagen...


Check

Sovit länge
Kikat in växthuset som öppnat för året
Målat klart smedjan
Haft besök och grillat
Tvättat fönster
Städat lite
Gjort ugnspannkaka
Aron har haft hicka 3 ggr idag


Strålande sol

Vilken härlig morgon! Solen skiner och det doftar värme ute! Har hunnit med 20 min promenad och 25 min gym samt mellanmål. Nu blir det två kunder sen lite kondition, dusch,lunch och kaffe (i solen?)efter det full fart med 4 timmars PT och sen tar jag långhelg (och en promenad hem) Underbart!

Jepp jag kommer att vara helt slut i kväll, men vad gör väll det när det är sovis imorgon!

Planer för ledigheten:
Måla klart smedjan
Fixa hönsbur
Pergola?
Så lite mer i landet
Dop
Besök
Få Två till hönor


Underbara sol

Har en jobba hemma dag. Hela fm spenderades framför datorn. Riktigt tråkigt då ute är det strålande sol. Gav dock upp efter en stund, bakade en kaka och gick till grannen på kaffe på balkongen. Riktigt svettigt!

Nu sitter jag i en solstol i linne och tittar på när katten jagar en mask (!) och tuppen och hönan står bredvid och är avis.

Hoppas på finväder till långhelgen!

Jobbet får vänta till senare....


Nedräkning pågår

På antal arbetsdagar kvar! Menar vem vill ha en klotrund PT?:)

Planen är jobba maj, ta graviditetspenning 50% juni, gå hem helt juli.


Två dagars jobb vecka

Vilket passar mig väldigt bra. Det innebär mer trädgårdstid. Hoppas på att få ner två träd i marken idag.

Syster har hjälpt mig med att måla på smedjan, sen har jag grävt ner lite blomster och fixat en buske, grävt upp två buskar, sått lite luktärter och lite annat pul. Nu väntar jag på Jonas så vi kan äta middag. Det är soligt och varm på altanen så jag passar på att ligga och vila lite;) köpte en dynlåda igår så de nyfixade kuddarna slipper bli nerkissade!

Cornelius är väldigt social och vill vara med där det händer.


Cornelius

Gillar sällskap, här påväg upp för trappen;)


Äntligen fredag

Mätt på trattisfritata. Tog halvdag på jobbet idag. Mosig i huvudet och har inte lyckats tagga till alls idag. Tvättat och vikt lite babykläder och släppt ut hönsen, det är ungefär så produktiv jag varit. Borde somna en lur så jag är lite människa tills Jonas slutar ikväll.

Imorgon blir det Gävle- sen syster och hundvakteri. Vi har en del på schemat, måla smedja, planera träd bl.a. !


Arg

Jag är arg som ett bi. Vill helst skrika gråta och sova.

Hatar Tierp och allt vad bussar och tåg heter. Har blåsa på foten efter att bussen sket i mig och jag fick gå hem i fulskor och kass jacka och väska och med känningar av foglossning, sammandragningar och tryck på pinkblåsan och blodsocker i botten.

Det finns fler parametrar men jag är för irriterad för att dra dem. Piss!!!!!


Jobb

Känns tungt att veta att klockan ringer innan sex imorgon medan älsklingen kan sova vidare och lulla runt hemma hela dagen.

Men, bara två dagar jobb sen ledigt i två igen- så det ska jag väll klara;)

Idag fick vi hem ett stort lass med bebisgrejer. Har sorterat kläder för tvätt ikväll. Inser att jag inte behöver handla mer kläder:) tack!

Vagn, tvättbalja och fårskinnspläd ska inhandlas sen tror jag vi har allt:) (när pappa fixat ett skötbord;) känns ju rätt bra att (för en gångs skull) vara ute i god tid. Och i helgen beställer vi våran kronan! Det är ju faktiskt bara Ca 12 v kvar nu!




Nattvaken

Blev ingen bild upplagd då min App krånglar....

Spenderat kvällen i häggvik med mat och pussel. Nu kurrar min mage;) snart morgon? (Och nej, solen är inte uppe innan fyra...)

Vad lediga dagar går fort! Tur att det snart är helg igen. Då väntas hundvakteri, systerbesök och gävletripp!

Sov gott(?)


Jäkt!

Lurade ut min kära sambo på 7 km stavgång. Blev lite stressigt när vi kom hem och insåg hur lång tid promenaden tagit. 15 min till mitt tåg skulle gå och 30 min till han började jobba.

Men nu är jag på g! Valborgklänningen är på och håret står på ändan;) och magen är hungrig!

Ser lite lätt härjad ut på bilden, men en skön promenad var det! Sol, blåsippor och skön luft!