Ledig dag 1

Guh så skönt att få vara ledig idag. Var riktigt trött efter jobbet igår. Fick till ett svettigt och bra spinningpass på 30 minuter på lunchen också.

Älsklingen har precis kommit från jobbet, och jag borde väll somna om nu:)

Ligger och funderar på stavgång och smedjanmåleri. Sen till kvällen blir det nog valborgsbesök i Häggvik! Mys!

Så: ha en skön Valborg! Njut av 1 maj ledigheten och våren:)


Gjort idag

Sovmorgon
Diskat
Handlat
Köpt byrå (fynd! 140kr på loppis, den är till Arons blivande rum:)
Fräschat upp byrå (tvätta,olja mm)
Planerat några blommor,paorikor och vattnat
Sytt färdigt dynorna till utemöblerna
Handlat rödfärg
Inte handlat växter på Lidl (kasst utbud!)
Färgat hår
Färgat bryn
Haft hönsen ute
Gått promenad
Kört några gummibandsövningar
Duschat
Sovit lång middag
Druckit kaffe och ätit bulle i solen

Och än finns saker att fylla morgondagen med:)


Ensamhelg

Jonas är på konferens hela helgen och har det gott så jag är själv hemma med katten och Uma och Cornelius. Vad ska jag hitta på!?

Min plan: handla, diska, städa, sy färdigt ute dynorna, plantera lite blomster, kolla växtutbudet på lidl, måla en del på smedjan, trava ved, passa hönsen, skissa upp hönsgården och kanske slappa lite och ta en kaffe hos grannarna...

Idag tog jag och syrran och lyxade till med middag på Olles. Jag köpte tyg på Ohlssons och hon garn på yll och tyll. Nu blir det tidig godnatt! Men först en kopp te!


Mys


idag busar Aron runt så magen studsar och det är bra mysigt! Längtar efter honom och kommer samtidigt sakna honom i magen när den dagen kommer:)


Bikini

Köpt bikini i storlek L för en 20 lapp idag. Få se om jag vågar mig ur vassen denna sommar....


Sovmorgon

Tog sovmorgon idag och åker in till Uppsala med Jonas. Ligger kvar i sängen och Jonas har öppnat ytterdörren så frisk vårluft kommer in och jag hör fåglarna kvittra. Får den ena sammandragningen efter den andra och där mellan busar Aron runt. Så jag ligger kvar ett litet tag till:)

Hönsen är ute en sväng i solen och nu väntas frukost. En dag kvar till helg! Har inga planer och kommer bli helt ensam i helgen... Någon som vill hälsa på?:)


Ul och mvc

Igår fick vi titta på vår pojke igen. Vad han hade växt! Pappas näsa och mammas mun:) nog sötaste ungen ever!(såklart!) han mådde bra och allt såg bra ut. Nu får vi vänta tills han kommer utanför magen tills vi får se honom igen.

Sen på em var det mvc, även där såg allt bra ut. + 8 kg på min mage och bröst och mer ska det bli. Inte konstigt att ryggen blir lättare trött och armhävningar känns smått omöjligt;)

Nu ska jag stödblunda lite inför andra halvan av dagen. Jobb till fem och sen hem till Jonas, tiger och hönsen:)


Cornelius och Uma

Var iförrgår ute på sin premiär promenad. Första ägget har vi också fått! Och så har jag tvångskramas en del:)


Cornelius

En stooor brahma med dam flyttar till oss på söndag! Spännande!


En torsdag att glömma

Vilken skit dag - säg bara snälla saker, annars bryter jag ihop


Är dagen slut nu?

Vakna, äta gröt, somna på en övervarm buss, gå i solskenet till jobbet, gymma, dra på mig en sjukt konstig mjölksyra, äta mellis, jobba- lunch- till em: jobba - heeem.

Nu till frågan: jag anpassar verkligen min träning efter min mage. Inga tunga lyft, ingen löpning, cyklar istället. Mycket fokus på rygg och axlar. Lätta vikter osv. Kör knappt nå mage då det känns konstig, bara lite bålkontrollträning i form av svankpressar...

Så 3x10 benböj utan vikt i trx band. En relativt lätt övning. Gav mig som sendrag/mjölksyraattack. Nu tre timmar senare är det som om benen har fått träningsvärk/blivit dunderstela. Vad beror detta på? Hormoner i kroppen? Saltbalans? Jamilla känner du igen detta?

Behöver jag säga att jag är dö trött....


Pannkakor

Idag har jag varit trött. Jobbade halvdag med previajobb ute på Forsmark och kom sedan hem och spenderade en liten stund med Jonas innan han skulle jobba. Efter lunchen tog jag en powernap på ca 3h... Tur att jag ändå känner mig trött så jag kan sova ikväll.
Alla PT program är gjorda och jag är redo för morgondagen, vilken i vanlig ordning ska startas med gymträning.

Lillen har haft två lugna dagar, det är som att han vilar upp sig lite efter helgens härjande, Rätt det;)

Nu är jag pannkaksmätt och avslutar dagen med lite halv åtta och äntligen hemma!


Måndag morgon

Leker att det är helg. Laddar med banangröt och äggröra inför dagen jobb på gym. Egen spinning står även på schemat. Rebecca här får du en bild på magen!


Gjort fint på mitt hemkontor

 

Om vår lilla pojke

lilla Aron för många veckor sedan!
 
Nu är vi i v.25. Känns både som en evighet och som en fjärt i rymden tills Aron kommer.
 
Han är en livlig kille och bökar runt natt som dag. Senaste nätterna har han tyckt att 04.15 är en bra tid att härja. Men jag är gärna vaken med mitt lilla sällskap. 
 
livmodern tränar på för fullt och mina smala höfter verkar försöka slappa till och gör att jag haltar efter lite ansträngning. 
 
Igår kom Arons lilla kudde och täcke jag beställt. Eko ska det vara:) vill börja ordna upp inför han kommer för jag gissar på att tiden kommer springa iväg (och jag bli allt långsammare)
 
även om det är väldigt verkligt och påtagligt med Aron så tror jag inte att jag kommer att förstå helt innan han dyker upp..lilla älsklingen. 
 
Sen finns denna ständiga oro - herregud, hur ska det bli när han inte längre är skyddad i min mage! 
 
 

Utbildning

Var tok sur och trött igår, kunde inte sova inatt. Drömde nervös drömmar och var irriterad. Vaknade vid 04 och trodde jag skulle upp. Allt för att jag kände mig så oförberedd för dagens utbildning jag skulle hålla.

Men gissa vad, det gick ju bra. Nu är jag trött och utpumpad och checkar ut för dagen. Ska ta mig hem från Märsta bara. ( och försöka att inte sova ifrån min hållplats)

Imorgon fredag och sen efterlängtad helg igen. Hur klarar folk som är gravida att jobba in i det sista? Fattar inget....


Ett till sy projekt

Örngott och påslakan av lakan och mammas blus;)


Bookart

Söndagens pyssel


Första egetsydda!

Förstår ny våra föräldrar som satt och sydde barnkläder. Det är ju kul! Och billigt! (Och lite tålamodskrävande när maskinen krånglar...)

Använde idag ett gammalt nattlinne och jeansklänning från insamlingapåsen och sydde en dregglis med matchande mössa! Helt ok första resultat!


Jobb

PT måndag och cykling. Slutar sju och känner mig lite trött. Ser fram emot go frukost imorgon! Aron vaggades nog till sömns i intervallerna idag;)

Bild på mage efterfrågades.... Bjuder på en från träningen idag, mycket otydlig och framifrån. Den är stor i profil;)


Bröööl

Kom precis på att morgondagens PT program inte är gjorda. Och datorn är upptagen av en superkass film (ja jag lämnade filmen och gästerna , men seriöst blev bara irriterad för filmen var så dålig!)

Jaja, blyerts skrivna program får snabbt skrivas ner ikväll eller morgon bitti.

Blev en promenad med stavarna när solen kikade fram lite på kvällen. Kändes helt ok, men haltar nu lite lätt. Imorgon får det bli cykel igen (om jag hinner)

Dåligt med träning denna vecka, 2 x cykelintervaller och stavgång + lite promenader. Nya tag till ny vecka.

Målade på utemöblerna en sista gång, nästa steg är dynorna. Har även städat idag, rensat och ordnat upp garderoben och gjort en bookart bok!

Nu är jag trööööttt.


Söndag morgon

Ny snö har lagt sig över fors och jag tänder ett ljus i min nya fina kastehelmi och äter björnbärsgröt och kikar på miss Li på Nyhetsmorgon.

Ska nog fortsätta med mina utemöbler idag som protest mot vintern. Funderar även på att inviga gångstavarna på en promenad.

Aron har fått sin första mysdress av pappa Jonas:)


Barnvagn

Har varit och kikat på barnvagn igen. Lutar åt en kronan duo. Verkar rejäl och smidig och är snygg. Sugen på den gråa! Känns som vi är rätt överens på denna. Passar för grusväg, lite löpning, bussåkning och snö. Bra för oss som bor på landet!

Sen har vi varit på dop idag. Lilla fina Vilhelm fick sitt namn. Vi avslutade med lite fika på Ikea med Jennie och Robert. Hann även med att fylla på min tjockisgarderob lite och köpa en mysdress till Aron:)


Skön torsdag morgon

Solen lyser, sovmorgon. God frukost och Nyhetsmorgon. Bil till Uppsala och lunch på station med Jonas. Nu iväg och jobba några timmar, sen är jag sugen på en sväng på stan;)

Snart helg! Underbart!


Bild till förra inlägget


Hej jag heter leila

Jag är trött. Känns som om jag skriver det i varje inlägg. Har jobbat PT kunder idag och veckan avslutas på previa. Körde även ett konditionspass på cykel idag. Min mage spänner och växer och min navel är ett minne blott. Spännande....

Nu ska vi ta en kopp kaffe i solen!


Första månaderna

Nu tänker jag inte smyga här på bloggen längre:)

Kvällens pyssel har bestått i att sy till den lilla sängen. Får hålla katten borta från detta mysiga krypin!


Vårtecken


Påsken

Fyra och en halv dags ledighet går fort!! Varit väldigt lite hemma i fors i påsk och träffat familj:)

Torsdag en sväng till skutskär och Gävle efter jobbet. Fredag ute hos svärfar i stugan. Lördag em skutskär och sedan Fag till kvällen. Söndag- mån Fagersta. Nu är vi hemma och solen har ej gått ner än.

Börjar bli trött efter helgen och borde ta tag i lite middag. Istället laserade jag en stol.

Imorgon är det jobb igen, kort vecka och snart helg. Då ska vi visst på dop.

Igår såg jag äntligen sista twilight. Höll på att bli en rejäl besvikelse men den räddade upp sig själv:)

Idag har det blivit en promenad och intervallträning på cykel. (Vilket nog var lite mycket...)

Soffa och tidig sänggång ikväll!