Ps

Aron ryckte ur sin sond inatt, han ansåg att han var stor nog att äta själv. Säger han det så! Nu kör vi helt utan!


På fri fot

Promenaden slutade med glass och kaffe i solen och grillning till kvällen. En härlig dag utanför sjukhusets väggar. Imorgon åker vi hem!


Kommande natt

...Ska vi prova att inte sonda. Detta innebär mer sömn åt Jonas - och mindre för mig. Hej ljuva småbarnsföräldertid - farväl ljuva sömn

Idag vägde Aron 2425g! En dag kvar på sjukhus....


Myser, skiter, rapar, äter och sover


Huvudvärk

..Vill inte ge sig och kommer i intervaller. Ibland olidlig och ibland irriterande. Sjukhusvistelse, brist på sömn, stillasittande mm sätter sina spår. Men ack så nära vi är hemgång nu!

Idag provar vi helamning dagtid och sond nattetid. Om allt går bra kanske han är ur sonden på onsdag. Blir en hel del matande idag med andra ord.

Tyvärr får ute promenaden vänta till imorgon då de glömde en sensor på han inatt...

Idag har vi även fått rutin utbildning i barn hlr.

Dagarna verkligen springer iväg och jag är otroligt tacksam för den vård vi har i Sverige. Vi som förstagångsföräldrar får otroligt mycket hjälp och stöd så bi ska känna oss trygga att åka hem.(även om jag är orolig stup i kvarten- vilket jag tror är normalt.... Som förälder...)

Nu är Jonas och stillar sin fors abstinens.... Jag och Aron hänger kvar här.


Morgon Aron

Ligger på pappas bröst så jag får sova en timme till. Nöjd kille. Idag 2375g! Stora steg framåt! Idag är värmebädden borta och övervakningen. Orolig mamma, men när jag har han på bröstet känns allt ok. Ny invänjnibgsperiod....
(Kan ju inte alltid se skruttens puls och syresättning på skärm) han är visst mogen för det nu, 35 v. Frågan är - är jag!?


Nöjd kille

Måste bara visa denna bild från igår. Aron har ryckt ur sin sond och fått amma sig mätt. Något nöjd och go kille!


Aron 2 veckor

Detta har vi firat med bad igen! Aron gillar att bada och idag fick jag lära mig badgreppet:)

Aron vägde idag 2335g och växer så det knakar! På måndag är det hemgång - då börjar det riktiga livet igen. Ser fram emot att kunna ha med mig Aron överallt och inte behöva lämna honom.

Invigde mina nya löp/promenadskor idag. Hittade dem på rean för 499kr.

Lite bilder...

https://cdn2.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc5893e087c329158e6efb.jpg">https://cdn1.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc5893e087c329158e6efb.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc58989606ee0ca671bc6f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc58989606ee0ca671bc6f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc58a09606ee0c7de7fbaa.jpg">https://cdn3.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc58a09606ee0c7de7fbaa.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc5990e087c32980854fca.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/186377/7-3/pic_51cc59a7e087c3286c0faa62.jpg" class="image">


Rullar i korridoren


Less

Aron tyckte han var stor nog att klara sig utan sond. Så när mamma och pappa var ner och hälsade på kompisen Moa (2 veckor äldre än Aron) passade Aron på att rycka ur sin sond.
- visst, Aron växer! 2280g idag! Men riktigt redo att vara utan är han inte än. Men snart så:)

Passade på att fota några slanglösa foton med nya bodyn och mössan från igår!


Fina lilla


Ett pussel jag inte lyckats lösa

Aron äter var tredje timme. ca 30 min innan matdags är Aron hungrig och det är perfekt tid för att öva på att amma. Ett blöjbyte passar bra innan så han blir pigg. Amningen pågår ca 15 min och sen är det sondmatdags. Jag borde pumpa ca var tredje timme. Men det är ju bra att inte ha pumpat innan Aron ammar. Och när han ammat blir jag ju sittande en bra stund så maten får sjunka hos han. Frågan är alltså när sjutton ska jag få till pumpandet!?

Nu har det gått fem timmar!! Och ligger fast under min fina lilla rumpnisse:)

(Yes,ny mössa!)


Min lilla fina rumpnisse


Om en vecka

Är planen att vi får åka hem. Jag och Aron övar flitigt på att amma. Aron är riktigt duktig! För att fira var vi och hämtade hit Arons vagn. Köpte även regn och myggskydd, fårskinnspläd och en napp.

Även säng ska beställas imorgon efter dagens provning.

Nu myser (läs toksover) Aron med pappa:)


God natt


Vi myser


Jun. 22, 2013

Idag har det känts bra, jag har varit lite lugnare jämfört med igår. Vi har klarat ett dygn utan att se Arons värden och nu känns det rätt bra. Kommer bli panik igen sen när alla apparater ska bort...

Haft besök av flickorna och picknickade ute i parken. Hela familjen fick fina presenter! Även faster Anna och Markus fick hälsa på Aron idag. (Lite panik över att någon skulle ha en gömd förkylning som attacker Aron - försöker skäppa tanken)

Nu har jag varit ute och gått och även kört lite rodd och armhävningar. Nu är Jonas ute och joggar av sig.

Hoppas på att denna natt blir lika bra som förra!

Ja jusst, glömde nästan berätta! Aron har bajsat ner mig idag! Haha - rumptemp och bajsnödig kille är en dålig kombo utan skydd!


Jätte fin bild


Första natten

Vi bestämde oss för att inte ta hjälp med matningen inatt utan delade upp mellan oss istället. Jonas tog 02&04 och jag 06&08. För mig funkade det fint:) få se vad han säger;)

Var skönt att vakna med Aron, slapp stressen som alltid kommer när jag vaknar.

Idag ska jag picknicka med mina bästa tjejer!


Flytt

Lite läskigt att inte ha sjuksyrror runt sig hela tiden. Inte heller får vi följa hanns siffror längre, vi ska vänja oss inför hemgång. Men Aron ser helnöjd ut! Så vi får öva på att bli trygga.... Om jag kommer att kunna sova inatt!? Nja - lär nog peta på Aron var och varannan minut för att vara lugn!


Eget rum

Imorgon ska det ske! Vi får flytta ihop med Aron! Idag fyllde lillkillen 1 vecka och tog sitt premiärdopp. Våran kille är en nöjd en och gillade att bada:)


Trött

Jag är trött, borde sova. Men det är så sjukt jobbigt och det hugger i hjärtat när jag måste lämna Aron på avdelningen. Jag vill bara att vi får flytta in i ett rum med honom så jag slipper säga hejdå när jag måste ta hand om mig själv. Är det detta som kallas moderskänslor?


Hej! För en vecka sen bestämde jag mig för att börja ta mig ut:)


Tröttmössa

Idag är Aron trött efter ultraljud och tvättning. Han har sovit sig igenom besök av både farfar och farmor. Lilla älsklingen!


Tänkare

När man solar är det en bra stund att ta sig en tankeställare.


Aron gör pappa stolt

(Och säger tydligt åt pappa att sluta störa med kameran;)


En jätte bra dag

Idag har Aron gjort framsteg med stormfart. Han har varit utan andningshjälp hela dagen. Han har även bajsat massor. Han har öppnat ögonen och tittat runt långa stunder. Han har gapat efter mat och ökat sin matmängd. Detta och mycket mer! Förhoppningsvis får vi inom väldigt kort tid flytta till familjerum! Dvs vi slipper vara ifrån Aron alls och vi får bo ihop! Nu ska jag vila upp mig för morgondagen.


Stolta föräldrar

Aron har idag varit utan andningshjälp sen kl 08! Duktiga killen!


Tja


Tar natt

Mina älsklingar från igår. Usch vad jobbigt det är att slita sig från Aron, men sömn behöver vi alla - så nu ska här sovas innan jag trippar ner till honom igen! Tror vi kommer att få det bra här i Gävle, bra lokaler och personal. Och vips kommer Aron att vara så stor så vi kan åka hem - ivriga unge! :)


Gävle

Idag har Aron och vi fått flytta till Gävle sjukhus. Aron är nu 2 dygn och har redan gjort stora framsteg.

Som stolt mamma kan jag meddela att han premiärbajsat och kissat ner både mamma och pappa. Detta firade vi med lite svenska jordgubbar och flädercider. ;)


Lilla Aron är här

2013-06-13 kom han till världen, våran lilla älskling


Förlossningen

Plötsligt mitt i fikat hos grannen gick vattnet och nu är vi inskrivna på akkis.

Aron mår bra i magen och vi får vänta och se vad som händer (och när). Frågan är hur vi nu får tiden att gå.... Och frågan är när vi kommer att träffa våran pojke...

Håll tummen att allt går bra!


Begränsad

Jag blir så frustrerad på att inte kunna göra alla saker jag vill. Och jag vet att det bara är tillfälligt och jag tycker verkligen om att ha Aron i magen, men det finns två sidor av allt, även om Aron sidan självklart är störst, tyngst och viktigast. Men nu ska jag klaga lite.

Jag ska som tidigare nämnt ta det lugnt (vad det nu innebär). Men då jag inte ska jobba så ligger ju nivån på aktivitet rätt lågt. Att träna är det med andra ord inte tal om. Att dammsuga är på gränsen, plocka ogräs är svårt. Jag ska inte lyfta, bära, röra mig fort, göra tunga saker. Vad finns kvar!?

Rabarberkräm och lingonsylt kunde jag i alla fall göra.... (Även om skaffandet av rabarber var på gränsen.och nu ligger jag i sängen och vilar efter denna enorma ansträngning!?!..)

Hur som- det här med att känna sig begränsad (nu syftar jag på kroppsligt men pengamässigt begränsad, kunskapsmässigtbegränsad mm är också högst frustrerande!) är frustrerande och gör mig ledsen. Vill inte ställa krav på Jonas men får sprätt när jag själv inte får saker att hända. Så - ni som inte har en bäbis i magen - gör er obegränsade och ta vara på det!

Och påminnelse till mig själv: bli aldrig fet (i annan form än bebismage) se till att få bra kondis och stark mage- bums!

Nog klagat - nu ska jag mysa med Aron som livar runt.


Blogg app

Har inte lyckats fått ut mina inlägg här på bloggen på många dagar. Är åter hemma i fors och vädret är lite regnigare än innan. Jag och Jonas har passat på att ha filmkvällar:) och långa sovmorgonar...

Testing testing om inlägget nu publiceras


Fagersta

Efter många om och men tog jag mig till Fagersta igår em.

Har hälsat på mormor igår kväll och hon blev väldigt glad att jag kom. Även Aron hälsade på mormor:)

Nu frukosttime!


Våran lilla plutt

Längtar tills vi får träffa dig!


Nytt linne

I denna känner jag mig fin - inte bara stor. Nu vill jag ha en snygg jeansjacka till:)


Galen

Idag håller jag på att få krupp. Främsta anledningen är min dator och internet. Har inte varit med om värre långsam dator och uppkoppling!!! Ingenting fungerar!!!! Och så betalar vi nästan 400kr/månad för denna piss uppkoppling!! Vad är grejen!?!?!? Dags att byta! Och - Vill någon ge mig en mindre antik dator tack!?

Sen finns det fler krupp moment som stör, nedan följer en förkortad lista:

• brist på pengar
• att allt kostar
• att jag är hungrig men inte sugen på nått
• att Ikeas mat smakar utsmetad bäbisbajs (eller ser ut som.. Eller hur var det nu...)
• att man får stickor i fötterna av vårat golv
• att grönsakslådan har fryst fast
• att vi fortfarande har stopp i avloppet och inte kan duscha
• att hönsen tror de äger åkern
• att det inte går att öppna mail på " nya" hotmail (vad är det för skit!?)
• att fk är segast i stan


Det får räcka för idag


Helgen

Igår var vi i Gävle och firade Robert som fyllt 30 år. Började med mingel i trädgården och sen middag på fullriggaren. Jag tackade för mig vid elva men de andra hade en riktig helkväll.

Aron fick för sig att pressa på någon nerv så efter många timmar av ont i sidan släppte den äntligen efter att ha fått över honom till vänster i magen. Jag börjar förstå att de sista 8 veckorna som väntar kan bli tunga...

Köpte mig ett linne idag och nya lakan till sängen. Nu är det bra skönt att vara hemma, kvällssol och snart sovdags - först lite tomtegröt!