det vi väljer att kalla gud...

Jag funderar om gud har en plan. Om han har ett visst antal människor som måste dö under en viss tid, han skapar svält och naturkatastrofer och sjukdommar. Han skapar krig, olyckor och tradegier. Och idethär fallet skapar han en ung massmördare som även han ingår i kvoten. 11 människor skulle kanske enligt guds kvot dö i finland igår. Att starta en naturkatastrof, dödligt virus eller ett kring kanske han tyckte lät osannorlikt för ett land som finland. Men den liberara vapenlagen i Finland av honom en ide, (som han redan använt en gång tidigare...)... Och vips var dagens kvot avklarad.

Det som hänt är hemsk, och alltid ska en syndabock hittas, i detta fall polisen som släppte honom efter förhör i förrgår. Folk undrar om detta hade kunnat undvikas. Och ja, varje liten sak har betydelse. "en fjärils vingslag kan skapa sandstorm i öknen".... Men läget är nu som det är, låt oss lära av det som hänt och på så vis undvika upprepningar... Om min önske teori håller har gud en plan med allt...

""Ystävä sä lapsien,
katso minuun pienehen,
minne käynkin maailmassa,
sinä olet hoitamassa,
onni täällä vaihtelee,
Taivaan isä suojelee. "

Kommentarer
Postat av: Sofia

Du har helt missuppfattat Gud!!



Gud skapade ju ett paradis där inga faror eller problem fanns, men människan valde att gå emot Guds vilja och lämna paradiset (Adam och Eva). Därefter har inte Gud någon makt att direkt påverka människan, förutom genom Hans ord (bibeln). Mannen i Finland var en sån som inte följde Guds ord, därför skedde det som skedde...Däremot kan tron på Gud vara en tröst för dem som sörjer, att man aldrig är ensam.



By the way, I'm not religious - I'm just spreading the words...You got the power of your life, don't blame the misstakes on God!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback