flyg fågel flyg

idag är det faktist redan torsdag. morgonpromenaden och frukosten avklarad. även diskat lite..men det är ju dö trisst så orkade inte göra klart. ska iväg å träna om en timma. vilken slövecka jag har. kommer nog inte hinna med så mycke träning heller. imorgon midsommarafton som firas hos Jonas mamma med lekar och mat och ev.vidare till Älkarleby. Lördag tar vi bilen upp mot norr. hoppas på skapligt väder så vi får utnyttja tältet något=)

det härjar poliser vid vårat hus... två dar i rad har de vart här. undra vad de pysslar med...

dagens lärdom. midsommar handlar från början om att dagarna är som lägst under denna tid. ordet majstång kommer från tyskans majja som betyder smycka. det finns rykten om att majstången skulle vara någon sorts symbol för fruktbarhet men i det stora hela handlar det bara om en festsymbol. i dalana firas midsommar som mest med både folkdräkter och dans runt stången. det sägs att man kan plocka 7,9 eller 11 (beroende på var i landet man bor) sorters blommor och då drömma om sin blivande man. Man kan även göra en gröt på lika delar mjöl som salt och sedan om man kan sova, drömma om någon som ger en dryck. denne någon är då den blivande mannen. beroende på vad han bjuder på vatten (fattig), öl (halvrik), vin (rik) fårman veta om man blir rik eller fattig i framtiden.

det ni.

Kommentarer
Postat av: Joachimmarita

Much to think about excellent web-site!! On a purely personal level "what is Love" section gave much insight into this complex subject.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback