Trött

Inatt har Aron varit orolig, spytt en massa och hållit mig vaken. Vi ska sova lite till nu efter att Anna och Markus varit här på frukost.

Vad beror hans oro på? Jag glömde äta mat igår och åt mest frukost, fika, fil, två pizzaslice (på Ikea) och en tallrik fil. - dvs inga konstigheter (som man kan få ont i magen av)i min mat....

Idag verkar bli en fin dag (som jag ska ta del av i em..)

Bild från 3 års kalas i häggvik igår!

(Vi skulle göra dubbelhaka jag och Isak;)


Bröllop

Hemma igen efter systers bröllop. Det var fint, personligt och kul! Aron skötte sig exemplariskt och gillade att sova på hotell.


Trött kille efter dagens bad

Idag åker vi mot fagersta


Och en lugn kille blev det;)


Besök

Imorgon kommer vi få besök! Kusin niina med familj vill se våran goding och min mormor och paavo och Arons mormor och morfar! Vi hoppas på finväder, så vi kan fika i trädgården.

Ikväll vill jag skippa järnet så vi får en lugn kväll. ...


Fokus

Mycket Aron här på bloggen nu- men på riktigt. Det är det enda som får plats i mitt huvud just nu.


Kräk

 
 
 
Aron är (har inte varit) ett barn som kräks speciellt mycket. Men igår kväll slutade han aldrig! Kräka efter kräka, tills jag gissar på att allt var slut i magen. Blev en lång natt för oss alla tre.... Kan det ha varit järn dropparna? Vill inte ge dem idag om det var det.....(provar igen) han kräks ju även av hicka....överätning mm....
 
idag har vi (kors i taket) tagit oss upp på fm och åkt på den stora bakluckeloppisen i norrskedika. Jag och Jonas kom hem med en tripptrappstol(150kr!), en köttkvarn,och  en glaskupa. Efter detta åt vi lunch i Öregeund. Jag lyxade till det med en tallrik musslor.
 
nu har vi sovit middag, är en lite trevligare människa igen,

Återbesök

3200g idag! Och fem veckor gammal. Vilken kille!

Tog en härlig långpromenad med Jennie idag. Blev nästan med kattunge....


Sovtimmar

Förmiddagen är min sovtid. Då matar jag och ger sedan över sonen till fadern. Sen sover jag som en stock! Välbehövligt!

Imorgon vägning igen på Arons 5veckors dag! I tisdags över 3 kg, kul att se vad det ligger på imorgon.

Igår var min morbror och fru på besök! Kul!

Nyss var Aron hungrig igen och skrek:) han kan killen!

Tips: Fuji film har 100 gratis (man betalar 39kr i porto) foton för nya kunder. Jag beställde över 100 bilder och betalade 50kr för allt. Kul att ha lite på riktiga foton.


Vardagslyx

Var ut och gick 5 km nu på kvällen, på vägen hem provade jag löpstegen lite. Mjuka steg ca 1 km. Vill börja springa nuuu:) utöver det blev det lite armhävningar, utfall, fyrstående diagonalpress och benspark.

En dusch på det och nytvättade lakan. Skönt!


Vem är han lik?

Vissa tycker mig, andra säger min pappa, många tycker Jonas. Jag ser även Joensuu släkte i honom (och även mig själv, min far och jonas)

Vad tycker ni?:)


Min fina familj

Nu är tiger hemma - nu väntar vi bara på att Jonas ska ta sig hem efter gårdagens bröllopsfest!


Sola

Jag har tänkt att jAg ska sola lite i flera dagar nu. Men jag hinner ju aldrig! Hur kan det komma sig!?


Min version - som jag minns den idag

Det var onsdag den 12/6 och jag satt och fikade hos mina grannar. Jonas jobbade inne i Uppsala och det var en fin och solig sommardag. Plötsligt känner jag hur det "bubblar till" och det rinner något ljummet ner på benen. Jag ursäktar mig och springer in på grannens toa där det fortsätter att rinna. Jag inser att det är vattnet som går i ren "Hollywood film stuk". Jag ursäktar mig, säger att vattnet har gått och tar mig hem. På vägen hem ringde jag Jonas mitt i påbörjad lunch att han måste ta sig hem. Jag ringde även mamma och förlossningen. Hemma hade jag noll koll vad jag skulle göra. Packade lite i bb väskan, (som jag kobstigt nog hade börjat packa 2 dagar innan) gav katten mat, vattnade någon blomma och virrade mest runt tills Jonas kom. Inga Lill kom och höll mig sällskap. Inom 30 min kom Jonas och vi åkte till bb.

Väl på förlossningen så kom det en sköterska som tog lite prover, kikade på mig och kollade så barnet mådde bra. När vi såg att Aron mådde bra släppte mycket oro. De sa att de helst vill att han stannar till v37 (nu var vi i 32+5), men de kommer inte att bromsa honom om han vill ut. Vi hamnade tillslut på ett rum där vi fick vara. Jag hade börjat få lite värkar på kvällen och fick värmekuddar (som jag dissade rätt fort). Allt kändes lugnt och vi fick träffa en barnläkare som berättade vad som skulle hända om Aron bestämde för att komma ut nu. När nattskötetskorna kom fick jag några tabletter som skulle göra att jag kunde sova några timmar och värkarna skulle avta. Jag sov tre timmar innan de började dra igång igen. På förlossningen fick jag även prova tens apparat. Det distraherade väll lite men hjälpte inte...

Nästa dag på fm (13/6) tyckte de att det hände för lite så vi blev flyttade till bb en våning upp. De sa att förvärkar kan pågå under en lång tid. Jag fick inte ta med tensen till bb så fick klara mig på egen hand. Här någon gång innan fick jag prova en tablett för lättare smärtlindring. Denna hjälpte inte heller utan gjorde mig mest yr... Vi gick ner och fikade med Markus en sväng och mellan värkarna satt jag och roddade med systers möhippa. Visst gjorde det ont men det gick ändå bra när jag andades igenom dem eller låssades att det var en tuff intervall;) Värkarna kom fortfarande oregelbundet så jag fick hela tiden höra att det var "förvärkar" som kan pågå upp till flera dagar....

På bb tilltog värkarna en aning och jag kräktes. Det var inte lång tid vi hann vara där innan personalen tyckte det var säkrast att vi fick vara på förlossningen igen. Jag gick dit. Här börjar jag tappa greppet om vad som hände helt...

Väl på förlossningen blev det tätare mellan värkarna och de tyckte jag kunde börja vänja in mig på lustgasen. Den hjälpte inget och jag kräktes så den dissade jag fort. Plötsligt kom värkarna i ett och Jonas fick trycka på min rygg/svank/höfter jätte hårt.(så han fick träningsvärk dagen efter)Detta var det jobbigaste, ingen paus mellan värkarna och tron att detta kommer att pågå i flera dagar...

Här tyckte sköterskorna att de skulle kika på om någonting hade börjat hända. Men innan undersökningen tyckte de att jag skulle gå på toa (de de menade att förvärkarna kan göra extra ont om man behöver gå på toa. ) jag lyckades Inte så bra på toabesöket så jag fick lite hjälp på traven...Men på toa hände fortfarande inget trots hjälp. Jag tyckte dock det var skönt att sitta där på toan så jag passade på att vila mot handfatet. Slumrade lite mellan värkarna och baddade min panna i handfatet och Vägrade släppa in någon för jag ville vila. Plötsligt tröck det på som sjutton (och jag tänkte jävlar- är det såhär lavemang känns). Men fortfarande Inge action i toan... Satt där en obestämd tid sov/fick otroliga tryck. Sen (lite dimmigt här) sa jag till Jonas att det är blod och Jonas kallade på sköterska. (Jag började bli orolig att Aron skulle komma i toan så jag höll emot...) när sköterskorna kom ville Jag inte resa mig, jag hade det bra på toan, men de ville se om något hänt än. De hjälpte mig till sängen. Väl i sängen fick jag höra att "nu blir det barn". Plötsligt kom det in massa folk och alla verkade förvånade. Det var bara att pressa på när trycket kom igen. Jonas hade en kall handduk över mitt ansikte så jag slapp se allt ljus och alla människor. jag minns att jag drog dragkamp med en sköterska och de sa att det var lite som att göra en situp. Mellan värkarna var allt frid och fröjd och jag pladdrade på om att jag var hungrig osv. I värkarna Tog jag i allt jag kunde och lite till. minns att jag fick känna på hans huvud och jag blev så besviken att det var så mycket kvar. men efter en kort stund kom han ut, Älskade lilla Aron. Arons huvud var väldigt avlångt och han hade en hemangiom på armen så jag trodde han hade cancer. Jag blev rädd men blev genast lugnad av sköterskorna. Ja- det gjorde ont, trodde jag skulle gå sönder och skita ner mig. Men så fort han var ute var allt glömt. Jag var fullpumpad med adrenalin så hela jag vibrerade. Aron fick ligga på mitt bröst en kort stund innan Jonas fick gå iväg med honom till iva tillsammans med en läkare.

Jag blev kvar för det sista pulet. Sen tog jag en efterlängtad dusch och macka innan jag fick gå ner tillsammans med Jonas för att träffa Aron.

7 veckor innan beräknad förlossning kom han, våran lilla Aron, 13/6 kl 20:15. Han är så otroligt duktig och klarar världen utanför magen galant!

Detta har absolut inte avskräckt mig från ett till barn, tvärt om! Ser fram emot nästa gång!


Hemmadag

Idag har jag och Aron en hemmadag. Det har gått i ett i flera dagar och vi blir helt slut! Även idag står mycket på schemat men jag sköter det hemifrån. Massa fix inför bröllopsfest imorgon. Lyckades hitta en amningsvänlig klänning igår! Kommer bli toppen! Även smycken till detta.

tårtbottnar ska bakas och drinklista skrivas. Men först ska jag nog äta lite och sola. Jag och Aron tog oss precis en härlig promenad och nu äter han.

Fotade mig själv i nya klänningen igår och inser att jag ser otroligt otränad ut! Detta ska rådas bot på!


Älskade Aron 4 veckor idag

En riktig badkille!


Skrik

Aron har kommit på det här med att skrika. Nu sover han gott i soffan hos tant Jennie. (Han har bajsat) jag har ätit jordgubbar idag också! Kan det vara det!?

Lilla fina älskade Aron


Frukost Aron

Tror Aron har ont i magen om natten. Mycket gnyende och kan inte sova.inatt inte en minut i sin egen säng. Nöjd när jag går runt med han. På morgonen låg vi kvar länge i sängen, tittade på Håkan konsert och Aron sov äntligen gott. Nu väntar vi på bajs så magknipet går över.


Moster besök


BVC

Första BVC besöker idag. Pojken växer så det knakar. 2895g idag!


Far och son


Dagens melodi

Trött, tröttare, Leila. Mat med fyra timmar mellan nattetid? Ehm nä! Säg 1-1 så är det mer rätt. Oj vad jag vill sova!


Familjefoto


3 veckor igår!

Premiärbad i egen balja och med ny handduk som Aron fick i present igår!


Skulle kunna sitta och titta på denna i timmar

Fina, duktiga Aron. Vägde idag 2590g och är nu utskriven. Gjorde ultraljud på hjärtat idag och blev godkänd. Nu är det mest lite viktkontroller, hörselkontroll och experttitt på hemangiomet. Otroligt vad han kan lillen - och imorgon redan 3 veckor gammal!


Softar hemma

Vad skönt det är att vara hemma . Aron trivs att sova ute i sin vagn. Vi har haft lite besök som varit otåliga på att träffa Aron:)


Hem ljuva hem

Arons namnsdag och vi har kommit hem! Oj vad vi trivs!